Ποιος δεν αγαπάει μια λαχταριστή και νόστιμη κροκέτα με τυρί; Τραγανή απέξω και τυρένια και ζουμερή μέσα.
Υλικά
- 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
Για το πανάρισμα
- 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 αυγό
- 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Για τηγάνισμα:
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την τριμμένη παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε τις κροκέτες και τις περνάμε από το αλεύρι, το αυγό και στο τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.