Πεντανόστιμες χυλοπίτες με κοτόπουλο

από natasa

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που θα σας ενθουσιάσει

Υλικά

  • 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες ή μπουκιές
  • 1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 500 γρ. χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Νηστίσιμη μηλόπιτα με μέλι και κανέλα έτοιμη στο λεπτό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, αντικολλητική κατσαρολά και ροδίζετε τις μπουκιές κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρείτε το κοτόπουλο, προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι σοτάροντας ελαφρά.
  • Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και περιχύνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 1′-2′ μέχρι να εξατμιστεί και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό, ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά, και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15′ ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
  • Στο τέλος του μαγειρέματος περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το τυρί, πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά μια-δυο φορές και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.
  • Βράζετε και σουρώνετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, αν σας αρέσει.
  • Μπορείτε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στη σάλτσα προσθέτοντας λίγη μουστάρδα ή μπλε τυρί λιωμένο.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy