457
Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που θα σας ενθουσιάσει
Υλικά
- 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες ή μπουκιές
- 1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 500 γρ. χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Νηστίσιμη μηλόπιτα με μέλι και κανέλα έτοιμη στο λεπτό
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, αντικολλητική κατσαρολά και ροδίζετε τις μπουκιές κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
-
Αφαιρείτε το κοτόπουλο, προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι σοτάροντας ελαφρά.
-
Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και περιχύνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 1′-2′ μέχρι να εξατμιστεί και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό, ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά, και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15′ ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
- Στο τέλος του μαγειρέματος περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το τυρί, πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά μια-δυο φορές και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.
- Βράζετε και σουρώνετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, αν σας αρέσει.
- Μπορείτε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στη σάλτσα προσθέτοντας λίγη μουστάρδα ή μπλε τυρί λιωμένο.