Πανεύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια

από natasa

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι ψάχνουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσουρέκια. Είναι ένα γλυκό που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και τρώγεται από το πρωί εώς το βράδυ.

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν πως είναι δύσκολο να φτιάξουν μόνες τους τα τσουρέκια και προτιμούν να τ’ αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο ή τον φούρνο.

Η συνταγή όμως από τις “Συνταγές της Γκόλφως”, θα κάνει όλες τις νοικοκυρές ν’ αναθεωρήσουν, καθώς είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ενώ τα τσουρέκια γίνονται αφράτα και πεντανόστιμα.

Υλικά

1 ζαχαρούχο
150ml ηλιέλαιο
150gr.μινερβινη βούτυρο
150gr.ζάχαρη
4 αυγά
150gr. νωπή μαγιά
400ml νερό
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ σόδα
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
μαχλεπι και κακουλέ
αλεύρι 1500gr

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη μινερβινη, το ζαχαρουχο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Αφού λιώσουν τα αδειάζουμε σε λεκάνη.

Ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά,τη σόδα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αφήνουμε μισή ώρα, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy