Η αγαπημένη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και η διάθεσή μας ανεβαίνει μέρα με τη μέρα.
Μαζί όμως έχει μεγαλώσει και η επιθυμία μας για όλα αυτά τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, κορμοί κάστανο, κέικ και πολλά άλλα φιγουράρουν στα πρώτα ράφια των ζαχαροπλαστείων και θέλουμε να τα δοκιμάσουμε απεγνωσμένα. Όσοι αγαπάτε όμως τις δίπλες, σας έχουμε μία vintage απλή συνταγή με την οποία θα ξετρελαθείτε πρωτίστως εσείς οι ίδιες όσο και οι καλεσμένοι σας.
Yλικά
1 κιλό και 300γρ σιμιγδάλι
10 αυγά
Χυμό από 4 πορτοκάλια
Λίγο αλάτι
Νερό για ζύμωμα
Καρύδια
Μέλι
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές -και όχι μόνο
Διαβάστε επίσης: Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η βασιλόπιτα
Εκτέλεση
Βάλτε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και ανοίξτε έναν λάκκο. Ρίξτε μέσα στο λάκκο τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το χυμό των πορτοκαλιών και το αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ζυμώστε μια ζύμη όχι πολύ σκληρή. Προσθέστε και νερό για να φτιάξετε την ζύμη όχι πολύ σφιχτή, ώστε να ανοίγει εύκολα το φύλλο. Κόψτε τη ζύμη κομμάτια και ξανά ζυμώστε την. Αφήστε τη λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίξτε τα μπαλάκια σε φύλλα και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Πλέξατε και στρίψτε τις λωρίδες σε ακανόνιστα σχήματα και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Στραγγίστε καλά. Περιχύστε με λυωμένο μέλι και χοντροκομμένα καρύδια.