347
Γρήγορα και πεντανόστιμα!
Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκιαέτοιμα σε μόλις 15′. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουράκια της γιαγιάς, όπως αυτά τα λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.
Λιώνει στο στόμα: Ζουμερή τυρόπιτα του 10λεπτου, χωρίς φύλλο
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 120 γρ ζάχαρη
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 120 γρ ηλιέλαιο
- 1/2 κτγ μαχλέπι
- 2 γρ μαστίχα
- 1/4 κτγ κακουλέ
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
- Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
- Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
- Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
- Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
- Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε