Νηστίσιμες, αφράτες μέσα και τραγανές έξω, με μπόλικο πετιμέζι ή μέλι και κανέλα!
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμαρίγου.
Υλικά
-
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1½ κούπας νερό
-
Για το σερβίρισμα
-
Μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα.
Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Ανακατεύουµε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες να οµογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος.
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά.
Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Τις σερβίρουμε με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.