Το να μαγειρέψεις ένα αυγό ίσως είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα. Ωστόσο, το να πετύχεις το αυγό, με τον τρόπο ακριβώς που το θες… αυτό ναι… είναι δύσκολο.
Χρειάζεται συγκεκριμένος χρόνος ψησίματα και κάποια μικρά μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αυγό, ανάλογα με το πως θέλετε να το φάτε.
Μελάτο αυγό
Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λεπτά. Για να το φάτε, το καλύτερο είναι να βγάλετε το 1/3 από το τσόφλι από την πάνω μεριά του και να το φάτε με ένα κουταλάκι.
Λίγο μελάτο αυγό
Αν θέλετε αυγό λίγο μελάτο, βράστε το 5-6 λεπτά. Εδώ, μπορείτε είτε με τον 1ο τρόπο, είτε μπορείτε να το ξεφλουδίσετε ολικώς για να το φάτε.
Σφιχτό αυγό
Αν θέλετε αυγό σφιχτό, βράστε το 12 λεπτά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύουν αυτοί οι χρόνοι είναι:
τα αυγά να μην είναι από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,
να είναι μεσαίου μεγέθους
να βράζετε ~5 αυγά με νερό ίσα ίσα που θα τα καλύπτει σε ένα κατσαρολάκι, και θα κάθονται όλα στον πάτο. Κοινώς η ποσότητα του νερού να μην είναι μεγάλη.
γενικά όλα είναι σχετικά, δοκιμάστε μόνοι σας και βγάλτε τους δικούς σας χρόνους για την κάθε περίπτωση!