Κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, γάλα, βούτυρο και μίξερ!

από natasa

Όλα μαζί σε ένα ταψί! Πανεύκολο, ζουμερό και νοστιμότατο!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

3 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φ.τ. κακάο

2 φ.τ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.γ. υγρή Βανίλια, ή 2 βανίλιες

¾ φ.τ. καλαμποκέλαιο

2 φ.τ. κρύο νερό αναμεμιγμένα με 2 κουταλάκια κοφτά στιγμιαίο καφέ

Για την επικάλυψη

2 παγωμένες κονσέρβες  Morfat, ή Ermol, που είναι και οι 2 φυτική σαντιγί

3  φακελάκια σοκολάτας κουβερτούρα σε σταγόνες (300 γραμμ.)

2-3 κ.σ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Βανίλια

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για την επικάλυψη

Πρώτα απ΄όλα, βάζουμε τις κονσέρβες με τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο για όλο το βράδυ να παγώσει.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  2. Μέσα σε ένα αλάδωτο παραλληλόγραμμο ταψί 33Χ23 εκατοστά, (Εάν έχουμε… Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού αντικολλητικό φύλλο σιλικόνης). Εάν δεν έχουμε το καλύπουμε με λαδόκολλα.
  3. Kοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, σόδα και κακάο. Κάνουμε στο μίγμα των στεγνών υλικών, 3 λακκούβες. Μια αριστερά, μια στο κέντρο και μια δεξιά. Στην πρώτη λακκούβα ρίχνουμε το λάδι, στη δεύτερη το ξύδι και στην τρίτη τη βανίλια.
  4. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το κρύο νερό με τον καφέ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  1. Φουρνίζουμε το κέικ για 30-40 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο του, για να δούμε εάν βγαίνει καθαρή, που σημαίνει ότι ψήθηκε. Εάν όχι, το ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  2. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο μας, μέχρι να κρυώσει τελείως.
  3. Λειώνουμε τις σταγόνες της σοκολάτας σε μπεν-μαρί. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Βγάζουμε τις κονσέρβες με τη φυτική σαντιγί από το ψυγείο. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με το μιξεράκι μας, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τη λειωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Απλώνουμε τη σοκολατένια σαντιγί πάνω στο κέικ. Το κόβουμε σε κομμάτια, το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε!!!

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy