1,1K
Ένα αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα. Φτιάξτε το και απολαύστε το με το πρωινό σας ή τον απογευματινό σας καφέ!
Υλικά
- 2 πορτοκάλια
- 300gr. ζάχαρη
- 200ml ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 300gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 180gr. κουβερτούρα λευκή
- 100gr. μαύρη κουβερτούρα για το σερβίρισμα(προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα βράζουμε για μία ώρα.
- Κόβουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε τα κουκούτσια. Έπειτα το βάζουμε στο multi και χτυπάμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα λιωμένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
- Σ’ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι και τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά ελαφριά με μία μαρίζ.
- Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε για 40λεπτά στους 170° στον αέρα.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε επίσης: Πανεύκολος και λαχταριστός κορμός με μερέντα!