Ένα κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υγιεινό και νόστιμο κέικ.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ταχίνι
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του. Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.