Σε συνέντευξή του στο okmag, ο Θανάσης Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στην καταδικαστική απόφαση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σχετικά με τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος «η υπόθεση στην Πάτρα έδειχνε από την πρώτη στιγμή πώς θα εξελιχθεί. Η κυρία φαινόταν ότι έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών. Αρχικά, εμφανίστηκαν σαν αιφνίδιοι θάνατοι, αλλά από τη στιγμή που έκανε το μεγάλο λάθος να εμφανιστεί στα ΜΜΕ, άφησε το στίγμα της ότι κρύβεται πίσω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Και φυσικά φέρεται και ως κατηγορούμενη για τον θάνατο των άλλων δυο παιδιών της, για τα οποία η δίκη είναι σε εξέλιξη».
Πιστεύετε ότι ήρθε η δικαίωση για την ψυχή αυτού του παιδιού;
Πιστεύω ότι είναι μια δίκαιη απόφαση. Μίλησε πραγματικά η Δικαιοσύνη σήμερα και έχουμε αυτή την ποινή που θεωρώ ότι θα είναι ισόβια, από τη στιγμή που έχουμε μια ανθρωποκτονία. Τώρα αν θα είναι μία – δυο ή τρεις, είναι θέμα δικαστηρίου, αλλά λίγη αξία έχει. Δικαιώθηκε η ψυχούλα αυτού του παιδιού. Κανένα παιδί στον κόσμο να μην φύγει από τη ζωή από τα χέρια της μάνας του. Εδώ έφυγε από τα χέρια της μαμάς του. Του ανθρώπου που τον έφερε στον κόσμο, που έπρεπε να το μεγαλώσει αυτό το παιδί και να το χαρεί. Μιλάμε για μια “μάνα” δολοφόνο.
Τόσο εσείς όσο και δημοσιογράφοι, επιστήμονες, ιατροδικαστές δεχθήκατε αμφισβήτηση για την υπόθεση της Πάτρας. Πώς αντιδράτε σε αυτό;
Το τεκμήριο της αθωότητας το έχει κάθε κατηγορούμενος στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες, μέχρι να υπάρξει μια δικαστική απόφαση. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και οι αυτόκλητοι συνήγοροι – πολίτες που χωρίς να έχουν γνώσεις ρίχνουν το λιθάρι του αναθέματος σε αυτούς τους ανθρώπους που επιμένουν και βγάζουν στη δημοσιότητα στοιχεία για να πάνε στη Δικαιοσύνη, να πάμε σε δικαστήριο και από εκεί και πέρα να αθωωθεί ή να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, μάλλον χρίζουν ψυχιατρικής εξέτασης. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μειοψηφία και δεν γνωρίζουμε αν ήταν τρολ της κυρίας και του περιβάλλοντός της. Σημασία έχει ότι κηρύχθηκε η ενοχή της και δικαίωση αυτού του παιδιού. Και υπάρχει και μια ηθική ικανοποίηση ότι η Δικαιοσύνη λειτούργησε. και σήμερα λειτούργησε και διπλά, καθώς έχουμε και την περίπτωση του Κολωνού που παρά την πρόταση της Εισαγγελέα, το δικαστήριο απένειμε δικαιοσύνη.