Καταπληκτική τούρτα με σαβαγιάρ και μερέντα- Σκέτος πειρασμός
Συνταγή από την Κα ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΥΛΙΚΑ
24 σαβουαγιαρ ζαχαροπλαστείου
2 κουτιά τενεκεδενια μορφατ η ερμολ κρύα
1 ζαχαρουχο γάλα
1 μικρή μερέντα
2 βανιλετες
2 ποτήρια κακάο βρασμένο που θα φτιαξουμε με 4 κουταλιες κακαο και με 4 κουταλιές ζάχαρη που μόλις κρυώσει θα ριξουμε 1 βανιλια και λίγες σταγόνες λικέρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μορφατ δυνατά να αφρατεψει με το ζαχαρουχο και την 1 βανιλια.
Κρατάμε το 1/3 απο την κρεμα σε μπολ στο ψυγείο,και στην υπολοιπη ριχνουμε την μερεντα και χτυπαμε καλα.
Βουτάμε τα σαβουαγιαρ για δευτερολεπτα στο κακάο και τα στρώνουμε σε φορμα σπαστη η σε ταπερ τετραγωνο που νακλεινει με καπάκι,ριχνουμε την μιση κρέμα μερεντας μετα τα σαβουαγιαρ παλι βουτηγμενα μεσα στο κακαο την υπολοιπη κρεμα μερεντας και τελος κανουμε επικαλυψη την λευκη3 κρεμα που εχουμε στο ψυγειο ειτε στρωνοντας με σοατουλα ειτε με κορνε.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
τριμενη σοκολατα η τρουφα η καβουρδισμενα η καραμελωμενα αμυγδαλα η οτι σας αρεσει.
Συνταγή από την Κα ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ