Η πιο νόστιμη πίτα στο τηγάνι, έτοιμη στο λεπτό!

από natasa

Εάν δεν έχεις χρόνο και θες κάτι νόστιμο και γρήγορο, κάνε αυτή την πίτα! Θα την κάνεις συνέχεια μετά.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Υλικά

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 ml. νερό
10 γρ. μπέικιν
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
200 γρ. τυρί για τοστ
100 γρ. γαλοπούλα σε φέτες
κέτσαπ
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την πίτα, ρίχνοντας σε ένα μπολ το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κατόπιν το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ενσωματώνοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο, βάζουμε τη ζύμη επάνω και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε δύο ίσα τεμάχια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα κομμάτι σε σχήμα στρογγυλού φύλλου με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από του τηγανιού, βάζουμε το φύλλο σε ένα μεγάλο πιάτο το αλείφουμε με κέτσαπ και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Στρώνουμε στη συνέχεια, τις φέτες από την γαλοπούλα και πάνω από αυτές το τυρί για τοστ. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τυρόπιτα, αντί για τυρί του τοστ, χρησιμοποιούμε τυρί φέτα.

Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε σχήμα φύλλου και το απλώνουμε επάνω από τις φέτες τυριού να καλύψει καλά το τηγάνι και διπλώνοντας τις άκρες του κλείνουμε το πάνω και το κάτω φύλλο.

Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε λίγο λάδι και βούτυρο.

Βάζουμε την πίτα στο τηγάνι και κλείνουμε το καπάκι του.

Όταν ροδίσει από την μία πλευρά, βγάζουμε το καπάκι, και τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο επάνω στο τηγάνι. Γυρίζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την πίτα να πέσει στο πιάτο. Κατόπιν ρίχνουμε ξανά λίγο λάδι και βούτυρο στο τηγάνι. Βάζουμε την πίτα στο τηγάνι από την άλλη πλευρά και κλείνουμε το καπάκι.

Όταν ροδίσει, η πίτα μας είναι έτοιμη και την βγάζουμε από το τηγάνι.

Την βάζουμε στο πιάτο και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Η πίτα μας είναι έτοιμη να την σερβίρετε!

Δες την εκτέλεση λεπτομερώς στο βίντεο παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy