448
Συνταγή για πανακότα χωρίς ζελατίνη εύκολη και γρήγορη
Αν αγαπάτε τις αέρινες υφές αυτό το οικονομικό και πολύ γρήγορο γλυκό σε ποτήρι θα σας αποζημιώσει πλήρως.
-
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
-
100 γραμ. ζάχαρη
-
2 ζουμερά λεμόνια μέτρια μόνο το χυμό
-
λίγα φύλλα δυόσμο
-
βασιλικό ή μέντα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, καθώς και 3 με 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, δυόσμου ή μέντας, για άρωμα. Όχι όλα, μόνο ένα είδος βοτάνου.
- Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά για την πανακότα μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής πρέπει να φτάσει στους 100°C βαθμούς).
- Θα δείτε ότι η εύκολη πανακότα χωρίς ζελατίνη μοιάζει με ρευστή κρέμα.
- Μοιράζουμε σε ατομικά ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Μην αλλάξετε δοσολογία, το λεμόνι είναι απαραίτητο για να πήξει η πανακότα.
- Το άρωμα που θα πάρει το εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς ζελατίνη, εξαρτάται μόνο από εσάς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βανίλια.