«Θα γίνω ο εφιάλτης τους», τόνισε σε νέες δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μία ημέρα μετά τον θάνατο του πατέρα του, Δημήτρη, και τις καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Αττικόν».
«Μόνο οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους μπορούν να κατανοήσουν πώς ακριβώς νιώθω εγώ τώρα. Το νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και οι άνθρωποι οι οποίοι είδαν ελαφρά την καρδία την περίπτωση του πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Τους έχω όλους καταγεγραμμένους», τόνισε.
«Υπάρχουν αποδείξεις, θα δοθούν όλα στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς έρχεται η σειρά τους. Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι και με κανέναν υπουργό και με κανένα ΕΣΥ. Τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής και ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής μου είπαν ότι όλα πάνε εξαιρετικά
Θα γίνω ο εφιάλτης τους και όχι από θυμό επειδή έφυγε ο πατέρας μου. Θα γίνω ο εφιάλτης τους για να μάθουν ότι το ύφος τους αυτό, την έπαρση και την ημιμάθεια δεν θα τη “χρησιμοποιήσουν” και σε άλλους ασθενείς», συνέχισε.
Σημειώνεται πως ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά σήμερα στις κατηγορίες μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.
Στη δήλωση σημειώνεται: «Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.
Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.
Η εισαγωγή ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».