Γαστρεντερολόγος του Harvard εξηγεί γιατί πρέπει να πετάξουμε το χαρτί τουαλέτας

από natasa

Μέχρι και σαράντα χιλιάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων θα μπορούσαν να «φωλιάζουν» στα χέρια μας, κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το χαρτί τουαλέτας, εξηγεί η Τρίσα Πασρίτσα, γαστρεντερολόγος στην Ιατρική Σχολή του Harvard.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη Washington Post και τη στήλη «Ask a doctor», η Πασρίτσα, εξήγησε τον λόγο που προτείνει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το χαρτί υγείας και να υιοθετήσουμε άλλες πρακτικές. Συγκεκριμένα, η ίδια είχε να προτείνει μια λύση, στην οποία παραπέμπει και ασθενείς της, που υποφέρουν από διάφορα προβλήματα μολύνσεων.

«Υπάρχει ένας πιο καθαρός τρόπος» λέει η γιατρός και προτείνει σε όσους παρακολουθούν το βίντεο, να υιοθετήσουν τη συνήθεια του μπιντέ.

Για να εξηγήσει καλύτερα τους λόγους, για τους οποίους κατέληξε στη λύση του μπιντέ, η γιατρός επικαλέστηκε έρευνα του 2022.

Πείραμα αυτής της μελέτης διαχώρισε σε δύο ομάδες τους συμμετέχοντες, μία για όσους χρησιμοποιούν το χαρτί υγείας και μία για εκείνους που ακολούθησαν την χρήση του μπιντέ. Στη δεύτερη περίπτωση παρατηρήθηκαν δέκα φορές λιγότερα βακτήρια.

«Ως γαστρεντερολόγος ανησυχώ για όσους χρησιμοποιούν one-ply στο σπίτι» λέει η Πασρίτσα προς το τέλος του βίντεο, εννοώντας το χαρτί που αποτελείται από μία στρώση και προέτρεψε το διαδικτυακό κοινό που επιμένει στη χρήση του χαρτιού, να είναι τουλάχιστον δύο φύλλων.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ