Η ζεστή σοκολάτα είναι το αγαπημένο χειμωνιάτικο ρόφημα μικρών και μεγάλων. Εκτός από την κλασική γεύση της, υπάρχουν πολλές ακόμα εκδοχές της που μπορείτε να δοκιμάσετε φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική σοκολάτα.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές για αχνιστή, αρωματική σοκολάτα και εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή που σας…ταιριάζει περισσότερο γευστικά.
1η συνταγή
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα (360ml)
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας (120ml)
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο γάλα, το γλυκαντικό και τη σκόνη κακάου και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το κακάο.Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά ( προσοχή να μη βράσουν) και ανακατέψτε καλά μέχρι η σοκολάτα να είναι υγρή αλλά όχι πηχτή. Τη σερβίρετε σε κούπα με μια κουταλιά σαντιγί ή κρέμα καρύδας από πάνω.
Διατροφική αξία (ανά κούπα ζεστής σοκολάτας):
204 θερμίδες, λίπος 11,5g, υδατάνθρακες 21g, πρωτεΐνη 7,8g
Δείτε και τις υπόλοιπες συνταγές στο βίντεο που ακολουθεί: