Αν έχετε πεθυμήσει τη γεύση μιας καρμπονάρας ενώ τηρείτε τη νηστεία της Σαρακοστής, τότε μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενδοιασμούς!
Η καρμπονάρα αποτελεί ένα πιάτο-μύθο στην ιταλική κουζίνα, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις παρά την απλότητα της σύνθεσής της. Η νηστίσιμη εκδοχή της μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της, ενώ σίγουρα θα την απολαύσετε χωρίς ενοχές, καθώς έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική εκδοχή της.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
3 κούπες φυτική κρέμα
400 γρ μανιτάρια
4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιππέρι
λίγο φυτικό τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.
Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.