Φτιάξτε απολαυστικό σουφλέ με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο

από natasa

Φτιάχνουμε απολαυστικά σουφλέ με κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα. Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο θα έχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανική πρόταση και για τους καλεσμένους στο σπίτι.

Διαδικασία:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά, αργά, απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια μαρίζ ή μια ξύλινη πλατιά κουτάλα, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μικρά πυρίμαχα φορμάκια, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Μόλις το μείγμα μας φουσκώσει, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, για να μην ξεφουσκώσει.

Τυρόπιτα με γάλα: Τραγανή και πεντανόστιμη

Υλικά

4 κουτ. σούπες κοφτές βούτυρο
6 κουτ. σούπες κοφτές αλεύρι γ.ό.χ.
220 γρ. γάλα
75 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
75 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
6 αυγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy