Την τυρόπιτα την αγαπούν και μεγάλοι, κάθε σπίτι έχει τη δική του συνταγή που ακολουθεί παραδοσιακά και για αυτό με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ξεδιπλώνονται εκατοντάδες συνταγές για τυρόπιτα.
Εδώ έχουμε δει πολλές συνταγές για εύκολη τυρόπιτα, παραδοσιακή τυρόπιτα, τυρόπιτα στο τηγάνι και άλλες εκδοχές της. Η παρακάτω συνταγή από το Athens magazine αδιαμφισβήτητα αποτελεί την καλύτερη. Συνταγή για την ωραιότερη τυρόπιτα ever λοιπόν.
Υλικά συνταγής
1 πακέτο, μισό κιλό, φύλλο κρούστας για πίτες
50 γρ. βούτυρο, συν βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη των φύλλων
400 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά (είτε γραβιέρα μόνη της, είτε συνδυασμό ρεγκάτο με ένταμ ή κασέρι ή άλλο αλμυρό τυρί με ένταμ ή κασέρι).
1 κουτάκι σόδα
150 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα μας να σιγοβράσει για 7 με 8 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά τα αβγά μας που έχουμε ήδη χτυπήσει με το σύρμα.
Η γέμιση της τυρόπιτάς μας είναι έτοιμη
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας, βουτυρώνοντας καλά ενδιάμεσα.
Απλώνουμε συνολικά 2 με 3 φύλλα κάτω για να καλύψουμε το ταψί μας. Στη συνέχεια τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε τσαλακωτά από πάνω και βουτυρώνουμε καλά.
Βάζουμε τη γέμισή μας ολόκληρη και απλώνουμε.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα μας (εκτός από τρία που κρατάμε για το κλείσιμο, τσαλακωτά και αυτά, τα οποία βουτυρώνουμε).
Κλείνουμε με τα τρία μας φύλλα που στρώνουμε προσεκτικά για να καλύψουμε όλο μας το ταψί.
Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με την σόδα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις