Έτοιμα σε 1′ χωρίς μίξερ – Απολαυστικά μπανάνα muffins χωρίς ζάχαρη με κομματάκια σοκολάτας

από natasa

Η επιστροφή στο σχολείο και στη δουλειά σηματοδοτεί μια νέα αρχή για μικρούς και μεγάλους. Αν λοιπόν ψάχνετε συνταγή για ένα σπιτικό, νόστιμο και εύκολο snack για εσάς και τα παιδιά σας, ακολουθούν τα μπανάνα muffins χωρίς ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

Για τα banana muffins

  • 3 πολύ ώριμες μέτριες μπανάνες
  • 200 ml γάλα βρώμης
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 100 γρ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
  • 50 γρ. ηλιέλαιο ή φυτικό βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. κοφτά baking powder
  • 1/3 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για αυτά τα μικρά κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, πρέπει οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα βρώμης τον χυμό λεμονιού, τον αλεσμένο λιναρόσπορο και τους σπόρους τσία.
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τα υγρά υλικά στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πολύ ώριμες μπανάνες και τις λιώνουμε με πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το λάδι κι ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στην μπανάνα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι ολικής, το αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη), το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα banana muffins.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας αναδιπλώνοντας το μείγμα.
  • Ισομοιράζουμε σε 10 θήκες στρωμένες με χαρτάκια muffins.
  • Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 20-23’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η καρδιά τους.
  • Πριν βγάλουμε τα κεκάκια μπανάνας από τον φούρνο, ελέγχουμε αν ψήθηκαν μπήγοντας οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
  • Πρέπει να βγει στεγνή από ζύμη.
  • Αφήνουμε τα banana muffins να σταθούν για 10-15’ και ξεφορμάρουμε.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές σκεύος, καλά σκεπασμένα, για πολλές ημέρες.

Μυστικά για μάφινς μπανάνας

  • Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο δυνατό αρωμα και γλυκιά γεύση θα έχουν τα banana muffins.
  • Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με όποιο γλυκαντικό επιθυμείς.
  • Μπορείς αντί για αλεύρι βρώμης να βάλεις στο μείγμα νιφάδες βρώμης.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ζωικό ή φυτικό γάλα επιθυμείς.
  • Μην τα παραψήνετε γιατί στεγνώνουν.

 

Μπανάνα μάφιν

 

Πηγή: Αrgiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy