Περίσσεψε τσουρέκι; – Φτιάξτε αυτό το νόστιμο και γρήγορο γλυκό

από natasa

Φέτος το Πάσχα το χάρηκαν όλοι και με το παραπάνω καθώς μετά από 2 χρόνια ο κόσμος μπόρεσε να ταξιδέψει για το χωριό του και να σουβλίσει με τους αγαπημένους του ανθρώπους! Τα σπίτια γέμισαν χαμόγελα και οι κουζίνες κεράσματα με τα τσουρέκια να επικρατούν καθώς είναι το νούμερο ένα πασχαλινό γλυκό!

Επειδή γνωρίζουμε πως πολλά είναι τα φαγητά που θα σας περίσσεψαν από την Κυριακή του Πάσχα (δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με το αρνί) κι ένα από αυτά θα είναι σίγουρα τσουρέκι, αν έχετε βαρεθεί να το τρώτε με την κλασική του μορφή, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας δείχνει τον τρόπο να το αξιοποιήσετε εντελώς διαφορετικά.

Αδυνάτισμα: Οι 5 τρόποι για να «κάψεις» το λίπος από τις γιορτές του Πάσχα

Για το γλυκό με τσουρέκι που περίσσεψε

500 γρ. τσουρέκι
125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
6 αυγά σε θερμ. δωμ.
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέμα γάλακτος
3 φλ. γάλα
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. κονιάκ
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.
Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.
Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες.
Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.

Argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy