Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για ένα από τα κορυφαία χριστουγεννιάτικα γλυκά. Ακολουθήστε λοιπόν τη συνταγή αυτή και να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.
Για τη συνταγή για δίπλες θα χρειαστείτε
Υλικά για τις δίπλες
- 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
- 2 αυγά
- 4 κρόκοι
- 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 2 κ.σ. λάδι
- ξύσμα λεμονιού
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα για πασπάλισμα
Υλικά για το σιρόπι
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Για τις δίπλες
1
Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά, τα κροκάδια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού.
2
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ζυμώνετε τη ζύμη με το ειδικό εξάρτημα “γάντζο” του μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
3
Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα ή μακρόστενες λωρίδες με οδοντωτό ροδελάκι. Τις τηγανίζετε σε μπόλικο ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίνουν. Βγάζετε τις δίπλες με σουρωτή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να “τραβήξει” το πολύ λάδι.
Για το σιρόπι
4
Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά (αφαιρείτε τον αφρό). Βουτάτε μέσα τις δίπλες, τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε πάνω από τη κατσαρόλα και τις αφήνετε σε στρωμένη με καρυδόψιχα και κανέλα πιατέλα. Τις περιχύνετε με μείγμα καρυδόψιχας-κανέλας από πάνω. Απολαύστε τες.