Δεν έχετε ξαναφάει έτσι τα ρεβύθια! – Η μοναδική συνταγή που τα απογειώνει

από natasa

Σε ποιον αρέσουν τα ρεβύθια άραγε; Φανταζόμαστε δεν θα είναι και πολλοί αυτοί που θα απαντήσουν θετικά σε μια τέτοια ερώτηση. Επειδή, όμως, είναι θρεπτικά και τα θέλουμε στη διατροφή μας, καλό είναι να βρίσκουμε έξυπνους τρόπους να τα εντάσσουμε σε αυτήν.

Εμείς σας έχουμε έναν διαφορετικό, ιδιαίτερο τρόπο για να βάλετε τα ρεβύθια στην καθημερινότητά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, θα τα τρώνε πιο εύκολα και τα παιδιά σας.

Εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι – Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Δείτε, λοιπόν, πώς να φτιάξετε σε ένα μόνο σκεύος κριθαράκι με ρεβύθια και ντομάτα. Μια συνταγή που θα απογειώσει τα ρεβύθια και θα τα βάλει μια και καλή στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 6-8 άτομα είναι:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κονσέρβα ντοματοπελτέ
  • 2 κονσέρβες ρεβύθια στραγγισμένα
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμενο

Εκτελεση

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά.

Ρίξτε μέσα το κριθαράκι και το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίξτε μέσα τον ζωμό, τις ντομάτες, τα ρεβύθια και αφήστε τα να βράσουν.

Καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά για περίπου 10 λεπτά.

Ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα, δοκιμάστε και βάλτε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Πασπαλίστε με τον βασιλικό και σερβίρετε με έξτρα τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Ό,τι σας μείνει μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για επιπλέον 3 μέρες.

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy