Χωρίς αυγά και βούτυρο – Φτιάξτε την πιο αφράτη μηλόπιτα με κανέλα

από natasa

Εξαιρετική συνταγή για μυρωδάτη μηλόπιτα με κανέλα που θα λατρέψεις εσύ και οι αγαπημένοι σου. Μια μηλόπιτα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν μάλιστα δεκάδες διαφορετικές εκδοχές, σκεπαστή, ανοιχτή, με φύλλο, με σταφίδες, με καραμέλα, τριφτή, με κανέλα και άλλες πολλές.

Εμείς σας προτείνουμε για σήμερα αυτή με την κανέλα που όμως δεν έχει αυγά και βούτυρο!

Υλικά

  • 250 ml Ελαιόλαδο –εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
  • 200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και
    προτίμησα την άχνη εγώ .
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γραμ αλεύρι φαρίν απ ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή

Γέμιση

  • 5 μήλα μεγάλα τριμμένα
  • μισό λεμόνι τον χυμό
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
  • λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
  • 1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

αφράτη μηλόπιτα:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.
  • Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
  • Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτε τα σε μπολ .
  • Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν .
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή γέμιση .
  • Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
  • Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .
  • Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
  • Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το εξαφανίζουμε !

 

Το διαβάσαμε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy