Χειροποίητοι λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα που λιώνουν στο στόμα

από natasa

Η πιο… τέλεια συνταγή για χειροποίητους λουκουμάδες που λιώνουν στο στόμα

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις μπανάνες και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, λίγο αλάτι και τα ενσωματώνουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λιγάκι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει.
  • Το λάδι είναι περίπου στους 170 βαθμούς. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.

TIP: Για μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα, λιώνουμε παγωτό βανίλια στον φούρνο μικροκυμάτων στα γρήγορα ώστε να παραμείνει κρύο.

yiannislucacos.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy