254
Αυτό το ψωμί δεν μοιάζει με το κλασικό ούτε στην προετοιμασία, ούτε στον χρόνο παρασκευής, ούτε στη μυρωδιά όταν ψήνεται… Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μπύρα και θυμάρι θα σας μείνει αξέχαστη!
Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
ένα κουτάκι μπύρας 375ml
μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ – Μόνο με 4 υλικά
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10×30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.