Αυτό είναι το μυστικό για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα που έχετε φάει

από natasa

Απλή, λαχταριστή και άκρως παραδοσιακή. Η συνταγή για πασχαλινή μαγειρίτσα του Γιώργου Τσούλη θα σας καταπλήξει.

Και για όσους έχουν άρνηση να φάνε αυτό το πασχαλινό έδεσμα που πρωταγωνιστει στο τραπέζι της Ανάστασης, ίσως μία δοκιμή τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Όμως προσοχή! Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια μαγειρίτσα είναι να ψιλοκόψετε τη συκωταριά και τα έντερα πολύ καλά!

Υλικά για μαγειρίτσα

1 κιλό αρνίσια συκωταριά
500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ½ ltr. νερό ζεστό
50ml. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού/κοτόπουλου/λαχανικών
100γρ. ρύζι γλασέ
3 κρόκους
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καλό θα είναι από τη Μεγάλη Παρασκευή να έχετε βάλει τη συκωταριά σε νερό και ξίδι, ώστε να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές.

Συγκεντρώνετε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας σας.

Βάζετε νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα και προσθέτε την συκωταριά ολόκληρη. Την αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Προσοχή! Θέλει ολόκληρη τη συκωταριά μέσα στο νερό.

Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρούλα σοτάρετε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αφού έχετε βάλει το λάδι να κάψε. Προσθέτε τον ψιλοκομμένο άνηθο και προσθέτε την ψιλοκομμένη συκωταριά, αφού έχει βράσει για 10 λεπτά.

Αν θέλετε σε αυτό το στάδιο, προσθέτετε και ψιλοκομμένα έντερα.

Ρίχνετε ένα κύβο ζωμό, πιπέρι, αλάτι και το νερό της συνταγής.

Κλείνετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε να βράσει για μία ώρα. 10 λεπτά πριν προσθέτετε και το ρύζί.

Τέλος πρέπει να αυγοκόψετε τη σούπα. Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους των αυγών, τον χυμό από δυο λεμόνια και χτυπάτε, αφού προσθέσετε σιγά – σιγά 5 κουταλιές από τον ζωμό της μαγειρίτσας για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.

Και έτοιμη η μαγειρίτσα!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy