Αυτές είναι οι τρεις τροφές που έχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

από natasa

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, αυτό το μέταλλο συμμετέχει στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος, τη ρύθμιση της πήξης του αίματος, τη μεταφορά σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος και τον έλεγχο των παλμών της καρδιάς.

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές τροφές ασβεστίου αν δεν θέλετε να καταναλώσετε γάλα.

Σολομός:

Μια μερίδα φρέσκου σολομού (περίπου 180 γραμμάρια) παρέχει 340 mg ασβεστίου. Ο σολομός είναι επίσης πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμης παρέχει 400 mg ασβέστιο. Αν επιλέξετε να την απολαύσετε ως πρωινό, σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα καλύψετε το 70% των αναγκών σας για ασβέστιο από το πρώτο γεύμα της ημέρας. Επιπλέον, η βρώμη περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, η οποία μπορεί να κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

Σαρδέλες

Μια μερίδα σαρδελών, που αντιστοιχεί σε μόλις 90 γραμμάρια, παρέχει 370 mg ασβέστιο. Οι σαρδέλες αποτελούν επίσης πλούσια πηγή ασβεστίου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy