Ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα και όχι μόνο!
Υλικά:
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. πτι μπερ θρυμματισμένα
80 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη και απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
Στα ποτηράκια που θα σερβίρουμε το γλυκό, δημιουργούμε την πρώτη στρώση με τα θρυμματισμένα πτι μπερ. Ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα και στη συνέχεια τη μπανάνα, την οποία κόβουμε διαγώνια σε μεγάλες φέτες. Επικαλύπτουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, παίρνουμε μια δόση από τη σαντιγί και την προσθέτουμε πάνω από τις μπανάνες. Γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον καραμέλα και πασπαλίζουμε ξανά με κακάο. Τα ατομικά μπανόφι μας είναι έτοιμα.