Αλμυρό κέικ με τυρί και μπέικον – Ένα πεντανόστιμο σνακ που θα λατρέψετε

από natasa

Πως να φτιάξετε πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με τυρί και μπέικον. Το αγγλικό μπέικον συναντά τις το ζεστό τυρί και μαζί δημιουργούν ένα κέικ, από το οποίο θες να απολαμβάνεις ένα κομμάτι κάθε μέρα.

Συστατικά

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • 100 γρ. μπέικον
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές, πολύ καλά καθαρισμένες και κομμένες σε αρκετά μικρά κομμάτια
  • 1 συσκευασία ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας γάλα
  • Λίγο βούτυρο

Εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για μικρούς και μεγάλους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κόβεις αρχικά και στη συνέχεια τσιγαρίζεις το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, προκειμένου να απορροφηθεί το περιττό λίπος.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη μαγιά και το αλεύρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  • Ενώνεις τα μείγματα των δύο μπολ και ομογενοποιείς για να σχηματίσεις το τελικό.
  • Προσθέτεις το μπέικον, το οποίο έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια, το επίσης κομμένο τυρί και τις πιπεριές. Ανακατεύεις προσεκτικά να πάνε παντού τα υλικά σου.
  • Βουτυρώνεις μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα σου.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
  • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρεις σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy