Οι συνταγές για πίτες είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις μας, ειδικά όταν είναι εύκολες και νόστιμες.
Οι πίτες είναι ένα από τα φαγητά που χαρακτηρίζει τη χώρα μας. Τις απολαμβάνουμε ως σνακ ή κυρίως γεύμα και φυσικά, δεν λείπουν ποτέ από ένα επίσημο τραπέζι.
Η τέλεια συνταγή για ψωμί χωρίς… ζύμωμα
Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η όλη διαδικασία, για να φτιάξεις μια σπιτική πίτα, αλλά πλέον, υπάρχουν οι έξυπνες συνταγές, που δεν θα περάσεις πολύ χρόνο μέσα στην κουζίνα σου για να τις φτιάξεις. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου και με το παραπάνω.
Ο Τάσος Αντωνίου, Μαμά Πεινάω, μας έδωσε την πιο γευστική συνταγή για τυρόπιτα κέικ. Η συγκεκριμένη συνταγή ετοιμάζεται σε 30 μόλις λεπτά, βγαίνει για 8 κομμάτια και έχει 340 θερμίδες.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
3 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα πράσου, τη φέτα, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το μπέκιν πάουντερ.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας, προσθέτουμε λίγη γέμιση και το σουρώνουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα προσεκτικά σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180οC, για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη ξεφορμάρουμε.