«Κόλαση» χωρίς να… αμαρτήσετε: Το γλυκό ψυγείου που μοιάζει με Cheesecake και έχει λίγες θερμίδες!

από natasa

Τα γλυκά δεν φημίζονται για τις χαμηλές τους θερμίδες, ωστόσο το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι. Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκά που έχουν λιγότερες θερμίδες και μπορείτε να τα απολαύσετε με λιγότερες ενοχές. Μία από αυτές είναι και η κρέμα ανθότυρου με ξύσμα λεμονιού και φράουλες.

Υλικά

400γρ. ανθότυρο φρέσκο
ξύσμα από 1 λεμόνι
250γρ. φράουλες καθαρισμένες
2 κουτ. σούπας μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
4 κορφούλες δυόσμο για το στόλισμα

Εκτέλεση

Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τη βάζετε σε μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το κονιάκ. Τις μαρινάρετε για 30 λεπτά στο ψυγείο αφού τις ανακατέψετε καλά. Έπειτα, παίρνετε τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμάκι του μπολ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα: Παίρνετε τέσσερα χαμηλά ποτήρια και μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον πάτο των ποτηριών. Μοιράζετε την κρέμα του τυριού πάνω από τις φράουλες, αφήνοντας 1εκ. περίπου κενό στο ύψος του ποτηριού. Τελειώνετε ρίχνοντας πάνω από την κρέμα μια δύο κουταλιές σούπας από την κρέμα φράουλας που έχετε βάλει στο ψυγείο να παγώνει. Διακοσμείτε με μια κορφούλα δυόσμο και… έτοιμο το γλυκό σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy