Μια γευστική συνταγή με τα αγαπημένα μας Pancakes σε vegan εκδοχή. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τέλειο και μάλιστα η γεύση θυμίζει μπισκότο, που απογειώνει το αποτέλεσμα.
Υλικά
140 γραμμάρια πλιγούρι βρώμης
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
40 γραμμάρια πουρέ μήλου
130 γραμμάρια φυτικό γιαούρτι
70 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
20 γραμμάρια σπορέλαιο
Εκτέλεση
Παίρνουμε δύο μπολ και ανακατεύουμε στο ένα τα ξηρά υλικά και στο άλλο τα υγρά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα κουρκούτι χωρίς σβόλους. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη μέχρι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4/5 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, γυρίζουμε τα pancakes με μια σπάτουλα και τα ψήνουμε για άλλα 3/4 λεπτά.
Προσέξτε να μην είναι πολύ δυνατή η θερμοκρασία που μαγειρεύετε, διαφορετικά κινδυνεύουν να καούν. Μόλις ψηθούν, τα στοιβάζουμε και τα πλημμυρίζουμε με σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.