Τόσα χρόνια όλοι το κάνουν λάθος: Κι όμως αυτός είναι ο σωστός τρόπος να σουρώνουμε τα μακαρόνια

από natasa

H απόδειξη ότι τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια

Ένα tweet ήταν αρκετό για να μας ανοίξει τα μάτια και να μας κάνει να διαπιστώσουμε πως τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια μας.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε; Θα καταλάβετε παρακάτω.

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που οι περισσότεροι από εμάς -και ιδίως όσοι έχουν παιδιά- τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ο τρόπος μαγειρέματός τους μέχρι σήμερα ήταν ο εξής:

Ξεκινάμε βράζοντας αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Έπειτα, μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (συνήθως 8-10 λεπτά). Έπειτα τα σουρώνουμε με το σουρωτήρι στον νεροχύτη, προσθέτουμε τη σάλτσα της επιλογής μας και τα τρώμε.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως το σούρωμα τον μακαρονιών μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο;

Μια χρήστης του Twitter ανέβασε πριν από καιρό μια φωτογραφία που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο σούρωμα και, φυσικά, έγινε viral. Η διαφορά είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό.

Έτσι τα μακαρόνια μένουν στην κατσαρόλα όπου μπορεί πλέον ο εκάστοτε μάγειρας να προσθέσει τα υλικά που θέλει χωρίς να κάνει ιδιαίτερο χαμό στην κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy