Πεντανόστιμη μακαρονάδα με χταπόδι

από natasa

Υπέροχη μακαρονάδα για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο

Υλικά:

1 μέτριο χταπόδι (σχεδόν 1 κιλό)
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κούπα πολτό ντομάτας
1 κανέλα σε ξυλάκι
3 γαρίφαλα
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάς καθαρίζοντας καλά το χταπόδι. Πρέπει να αφαιρέσεις το στόμα και το περιεχόμενο της σακούλας σχολαστικά.

Το πλένεις επίσης πολύ καλά και το κόβεις σε κομμάτια. Το ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά και με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και σβήνεις με το λευκό κρασί. Προσθέτεις τον πολτό ντομάτας, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το πιπέρι.

Το αφήνεις να βράσει και ελέγχεις μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά μόνα τους.

Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείς να το στολίσεις με μερικές ελιές.

Τα πιο εύκολα και αφράτα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ και το μυστικό για σίγουρη επιτυχία

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy