Το μυστικό των σεφ για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου

από natasa

Σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy