Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι σπιτικής μηλόπιτας;
Υλικά
2 πακέτα ζύμη για γλυκιά τάρτα
7 φλ. τσαγιού μήλα (ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. κανέλα
1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σ. ελαιόλαδο (για το ταψί)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα με την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο ταψί, το αλείφετε. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι να πάει παντού και κατόπιν απλώνετε τη ζύμη για την γλυκιά τάρτα καλά.
Τοποθετείστε το μείγμα με τα μήλα στο ταψί, καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήστε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Χαμηλώστε την θερμοκρασία τους 135-150 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 40-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.