Τα νηστίσιμα φαγητά και γλυκά δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα κέικ νηστίσιμο σοκολατένιο με πορτοκάλι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ακολουθήσετε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
• 2 φλ. νερό (ελαφρώς χλιαρό)
• 3 φλ. αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο)
• 5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
• 1 ½ φλ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 κ.σ. ξύδι
• 2 βανίλιες
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• χυμό από μισό πορτοκάλι
Για το γλάσο (προαιρετικά):
• 1 φλ. ζάχαρη άχνη
• 3 κ.σ. κακάο
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 6 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.
• Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
• Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
• Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.