Ένα από τα πλέον διάσημα cakes είναι εκείνο που έχει για μεγάλο πρωταγωνιστή το καρότο. Πρόκειται για ένα λαχανικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ενώ το συναντάμε σε πολλές γαστρονομικές δημιουργίες της καθημερινότητας.
Η μόδα με τα cakes έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, με τους ειδικούς του αντικειμένου να γεννούν συνεχώς καινούργιες ιδέες μέσα από συνταγές που δεν αφήνουν κανέναν ουρανίσκο να βαρεθεί.
Έρευνα που εκπλήσσει – Δείτε τι θεραπεύει ο καφές
Το carrot cake, λοιπόν, αποτελεί ένα από εκείνα τα cakes, τα οποία δε μπορεί να τα βάλει με το βανίλια-κακάο εντός του σπιτιού, αλλά από την άλλη κανένα άλλο δε μπορεί να τα βάλει μαζί του στον έξω κόσμο.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως γιατί δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την παρακάτω συνταγή που θα σου αποδείξει ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να πετύχεις κάτι που λαχταράς πολύ.
Υλικά
- 350 γρ. καρότα
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. baking powder
- 200 γρ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα καρότα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλλα, το αλεύρι και το baking powder και αναμιγνύουμε καλά.
Τέλος, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος που προηγουμένως έχουμε περάσει όλα του τα τοιχώματα με λάδι και αλεύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Extra tip: Για πιο τραγανή απόλαυση μπορείς να προσθέσεις καρύδια και να το πασπαλίσεις με κουβερτούρα ή σαντιγί.