Ο απόλυτος νηστίσιμος γύρος από μανιτάρια με 3 μόνο υλικά
Αν ψάχνεις μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τη νηστεία, ο γύρος από μανιτάρια Portobello είναι η τέλεια λύση! Με μόλις τρία υλικά, αυτή η συνταγή θα σε εντυπωσιάσει, καθώς τα μανιτάρια, με τη σαρκώδη υφή και τη μοναδική γεύση τους, αποτελούν την ιδανική βάση για έναν πεντανόστιμο νηστίσιμο γύρο.
Το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά δίνουν την ένταση και το άρωμα που θυμίζει τον παραδοσιακό γύρο, ενώ η συνταγή είναι τόσο απλή που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι μια χορτοφαγική επιλογή που δεν στερείται γεύσης και είναι ιδανική για vegans και όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Απόλαυσέ τον σε πίτα, με φρέσκια σαλάτα ή με μια δροσερή σος, για ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα. Η συνταγή αυτή, που φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη, θα σε κάνει να ξεχάσεις τον κλασικό γύρο κρέατος!
Υλικά:
• 500 γρ. μανιτάρια Portobello
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• Μείγμα μπαχαρικών για ψητά
• 1 μεγάλο κρεμμύδι για βάση
• 1/2 ντομάτα
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα ταψί.
Καρφώνουμε στο κέντρο του κρεμμυδιού 2 ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε εκεί τα μανιτάρια.
Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μισή ντομάτα ώστε όταν ψήνεται να στάζει και να κρατάει το γύρο ζουμερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 20′-30′ ή μέχρι να είναι έτοιμα τα μανιτάρια.
Κόβουμε το γύρο με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε σε πίτες με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και σως της αρεσκείας μας.