Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι – Εύκολο και αφράτο

από natasa

Ένα αφράτο κέικ που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίζει πορτοκάλι. Εύκολο, γρήγορο, αφράτο, ζουμερό και νηστίσιμο!

Συστατικά

1 μεγάλο πορτοκάλι, καλά καθαρισμένο
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο λαχανικών
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία στρογγυλή φόρμα κέικ.
Στύβεις το πορτοκάλι σου και παίρνεις το χυμό του.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις πολύ, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
Περιχύνεις το μείγμα σου στην ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy