Ένα γευστικό νηστίσιμο (και όχι μόνο) πιάτο! Για ευκολία ετοιμάστε το με κατεψυγμένα θαλασσινά και θα έχετε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο ριζότο! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι ένα ωραίο μυδοπίλαφο!
Υλικά
400-500 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες, σουρίμι κτλ.)
350 γρ. ρύζι
ελαιόλαδο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο (4-5 φρέσκα ή 1 μεγάλο ξερό)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
50 γρ. λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
άνηθος ψιλοκομμένος
κρόκος Κοζάνης (προαιρετικά)
ζεστό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Βγάλτε τα ανάμεικτα θαλασσινά από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος να ξεπαγώσουν και να στραγγίξουν. Τα θαλασσινά έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και στη συνέχεια τα θαλασσινά και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο και την πάπρικα. Εάν θέλετε να δώσετε ένα πιο κίτρινο χρώμα στο ριζότο σας μπορείτε να προσθέσετε και κρόκο Κοζάνης. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε σταδιακά να μην κολλήσουν. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε και τον άνηθο.
Σερβίρετε αμέσως.