Η εποχή του χαλβά ξεκινά! Αν σου αρέσει η γεύση του αλλά δεν θες να χαλάσεις τη σιλουέτα σου, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ως βασικό υλικό για τα πιο νόστιμα τρουφάκια.
Συστατικά
1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
1/4 του φλιτζανιού λιωμένη σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο
2/3 του φλιτζανιού χουρμάδες
1 κουτ. της σούπας σπόροι chia
2 κουτ. της σούπας τριμμένη καρύδα
2 κουτ. της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάς τους χουρμάδες μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις το ταχίνι, το τριμμένο αμύγδαλο, το κακάο και τους σπόρους chia.
Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, παίρνεις με ένα κουτάλι και σχηματίζεις μικρές μπάλες πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε δύο μικρά διαφορετικά μπολάκια, αδειάζεις την τριμμένη καρύδα και το σουσάμι. Περνάς κάθε τρουφάκι από τα μείγματα αυτά και μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.