539
Τα Pancakes, είναι νόστιμα, μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς συνδυασμούς και είναι εύκολα στην παρασκευή τους. Αλήθεια, μπορεί η γεύση τους να απογειωθεί; Ναι! Σου προτείνουμε να αντικαταστήσεις το γάλα, με ξινόγαλο, το οποίο λειτουργεί διογκωτικά ενώ θα αποκτήσουν ακόμα πιο ωραία γεύση
Υλικά:
- 125 γρ. αλεύρι χαμηλό σε περιεκτικότητα γλουτένης
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ανάλατο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 125 ml ξινόγαλο
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι αλάτι.
- Σε διαφορετικό μπολ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους όλα τα υλικά και στη συνέχεια, τα ενώνουμε με το στερεό μείγμα του αλευριού από το πρώτο μας μπολ. Για να γίνει ομοιογενής η ζύμη, συνίσταται και η χρήση μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα όμως και λίγο χρονικό διάστημα. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 60 λεπτά περίπου.
- Δημιουργούμε ομοιόμορφα και ισομεγέθη pancakes και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσοχή!! Αποφεύγουμε τα γυρίζουμε συνεχώς. Καταλαβαίνουμε ότι η μια πλευρά είναι ήδη έτοιμη, όταν στις άκρες εμφανίζονται μικρές φουσκάλες.
Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι αντί ξινόγαλα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό!
Καλή επιτυχία!