Κακοκαιρία προ των πυλών: Έρχεται ψύχος στην Ελλάδα – Δείτε πότε

από natasa

Ένα ισχυρό κύμα ψύχους αναμένεται να σκεπάσει την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων.

Όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts, οι νότιες ακτές της ηπείρου μας, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, θα βιώσουν μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Οκτωβρίου και μετά.

Χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να χαρακτηρίσουν το καιρό στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ στις νότιες περιοχές αναμένονται πιο ήπιες συνθήκες, με τους θερμομετρικούς δείκτες να κυμαίνονται μεταξύ 3 και 11 βαθμών.

Η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμη πιο ακραία στις γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές.

Οι ξαφνικές αυτές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες αποδίδονται σε μια τροπική καταιγίδα που κινείται από τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη. Η καταιγίδα αυτή αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία, ενώ προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους έχουν εκδοθεί για την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy