Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι

από natasa

Η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο του αθλητισμού, με τα πρόσφατα νέα να αποκαλύπτουν ότι μπορεί να επικοινωνεί, αλλά με έναν ιδιαίτερα θλιβερό τρόπο.

Ένα απρόσμενο και τραγικό ατύχημα στο σκι το 2013, άλλαξε για πάντα τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ, του θρυλικού οδηγού της Formula 1. Έκτοτε, πολλές εικασίες έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, με τις τελευταίες φήμες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και 11 χρόνια, κατά τον γάμο της κόρης του στη Μαγιόρκα.

Η σπάνια επικοινωνία και η νέα πραγματικότητα

Πληροφορίες για την υγεία του Σουμάχερ εμφανίζονται σποραδικά, αλλά όσοι τον έχουν επισκεφθεί αναφέρουν ότι η κατάσταση του είναι διαφορετική από πριν. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του και να επικοινωνεί, αν και μόνο μέσω των ματιών του. Η Ελιζαμπέτα Γκρεκοράτσι, πρώην σύζυγος του Ιταλού επιχειρηματία Φλάβιο Μπριατόρε, πρόσφατα αποκάλυψε ότι ο Μίκαελ δεν μιλά, αλλά χρησιμοποιεί τα μάτια του για να επικοινωνεί.

«Ο Μίκαελ δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά επικοινωνεί με τα μάτια του», δήλωσε η Γκρεκοράτσι. «Μόνο τρεις άνθρωποι μπορούν να τον επισκέπτονται και γνωρίζω ποιοι είναι».

Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια Σουμάχερ έχει μετακομίσει στην Ισπανία, όπου η σύζυγός του, Κορίνα, έχει δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο φροντίδας στο σπίτι τους, μετατρέποντάς το σε ένα είδος ιδιωτικού νοσοκομείου. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την αφοσίωση της οικογένειας στην αποκατάσταση του Σουμάχερ και την επιθυμία τους να του παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Πριν από πέντε χρόνια, ένας από τους στενούς φίλους της οικογένειας αποκάλυψε πως σε στιγμές που ο Μίκαελ τοποθετείται σε αναπηρικό καροτσάκι με θέα τα βουνά και τη λίμνη, συχνά δακρύζει. Αυτή η εικόνα περιγράφει την έντονη συναισθηματική εμπειρία που βιώνει ο πρώην πρωταθλητής, εγκλωβισμένος σε ένα σώμα που δεν μπορεί να τον υπακούσει όπως πριν.

Η βίλα της οικογένειας στη Μαγιόρκα

Το τραγικό ατύχημα και οι πρώτες στιγμές

Το 2013, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για σκι στις Άλπεις, ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη σοβαρό ατύχημα. Το κράνος του δεν άντεξε τη βίαιη σύγκρουση, προκαλώντας του σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε ιατρικό κέντρο, όπου υποβλήθηκε σε δύο επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλό του

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν δυσοίωνες, καθώς η ζωή του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Τον Απρίλιο του 2014, η οικογένεια του Σουμάχερ ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπήρχαν κάποιες ενδείξεις “στιγμών συνείδησης και αφύπνισης”, αφήνοντας ένα ελάχιστο φως ελπίδας.

Η αφοσίωση της οικογένειας

Η σύζυγός του, Κορίνα Σουμάχερ, έχει σταθεί δίπλα του σε όλη αυτή την πορεία και σε μια σπάνια συνέντευξη, μοιράστηκε την αγάπη και την αφοσίωσή της. «Μου λείπει ο Μάικλ κάθε μέρα», ανέφερε. «Δεν είμαι η μόνη που τον χάνω. Τα παιδιά μας, η οικογένειά του, όλοι γύρω του νιώθουν το κενό. Είμαστε μαζί στο σπίτι, κάνουμε θεραπείες και προσπαθούμε να του παρέχουμε ό,τι χρειάζεται για να αισθανθεί καλύτερα και άνετα. Και εγώ θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ».

Ο ρόλος του γιου του, Μικ Σουμάχερ

Ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, που είναι πλέον 24 ετών και οδηγός της Mercedes, έχει μιλήσει ελάχιστα για την κατάσταση του πατέρα του, αλλά σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, εξέφρασε την αγάπη και την επιθυμία του να μπορούσε να επικοινωνεί διαφορετικά μαζί του.

«Νομίζω ότι εγώ και ο μπαμπάς θα επικοινωνούσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο τώρα», δήλωσε ο Μικ. «Μιλάμε την ίδια γλώσσα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα είχαμε τόσα πολλά να πούμε. Μου λείπει αυτή η επικοινωνία και θα έδινα τα πάντα για να την είχαμε ξανά».

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy