Κακοκαιρία – «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»: Πού θα «ρίξει» 150 τόνους νερού

από natasa

Την Πέμπτη (3/10) αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα – Σε ποιες περιοχές αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα, ανησυχία για μεγάλους όγκους νερού

Από την Πέμπτη 3/10  έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από την Ιταλία, με πολλή βροχή, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και όσο περνάνε οι ώρες θα επεκταθεί στον δυτικό κορμό της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN.

«Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που μας προβληματίζει γιατί θα εμφανίσει μια αργή μετατόπιση. Υπάρχει ένας αντικυκλώνας βόρεια – βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα αυτή να αλληλεπιδράσει για πολλές ώρες με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου» ανέφερε.

150 τόνοι νερού

Προβληματισμός υπάρχει για τη δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Εκεί το σύστημα «θα δείξει περισσότερη εμμονή» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, με μεγάλο όγκο βροχής. «Δεν αποκλείεται Πέμπτη – Κυριακή να δούμε συνολικό όγκο νερού πάνω από τους 150 τόνους νερού το στρέμμα», με βροχές που θα διαρκούν πολλές ώρες.

Για τη φωτιά που μαίνεται στο Ξυλόκαστρο ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι τα σημερινά καιρικά δεδομένα θα είναι υπέρ του περιορισμού της. «Πολύ καλή μέρα στο πεδίο των ανέμων, σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα προηγούμενα 24ωρα, όπου είχαμε πολύ δυνατούς ανέμους. Δεν παίζει ρόλο μόνο η ένταση, αλλά και η διεύθυνση των ανέμων, ήταν ξηροί άνεμοι που δημιουργούν θερμό περιβάλλον. Δεν αποκλείεται να έχουμε απότομες ενισχύσεις» ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy