Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Δυνατές καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας

από natasa

Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Παρά το ότι διανύουμε μια καλοκαιρινή περίοδο, οι συνθήκες δεν θα διατηρηθούν για πολύ, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τη χώρα, προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στην Αττική την Κυριακή θα δούμε 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θα είναι μια πολύ καλή ημέρα, ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να μας ξεγελάσει καθώς μέσα στην Κυριακή θα λάβει χώρα μία απότομη μεταβολή που θα αφορά πρώτα τη βόρεια Ελλάδα και μέσα στη Δευτέρα θα εξαπλωθεί και προς τα ανατολικά τμήματα.

Σε κάποιες περιοχές θα έχουμε και επικίνδυνα φαινόμενα γι’αυτό θα πρέπει να είμαστε σε μία εγρήγορση, σε μία ετοιμότητα.

Ο καιρός σήμερα 26/9

Σήμερα Πέμπτη, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες προς τα κεντρικά βόρεια ορεινά χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

Οι άνεμοι μέτριοι, ενώ ο υδράργυρος θα θυμίζει καλοκαίρι, καθώς αργά το μεσημέρι θα βλέπουμε θερμοκρασίες στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Στην Αττική, πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Οι άνεμοι ασθενείς, μέτριας έντασης, ενώ ο υδράργυρος στο εσωτερικό του λεκανοπεδίου θα ξεπεράσει αργά το μεσημέρι τους 30 βαθμούς Κελσίου δείχνοντας ακόμη και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, καλές οι καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες τοπικές συννεφιές αργά το απόγευμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Μέχρι και την Κυριακή θα κάνει αρκετή ζέστη ιδιαίτερα στην ανατολική και νότια Ελλάδα, θα ξεπεράσουμε τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ένα ψυχρό μέτωπο θα ξεκινήσει την πορεία του από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει ακόμα και 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, και θα βγουν και καταιγίδες προς τη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και μέσα στην Ελλάδα προς το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αθήνα την Κυριακή θα προσεγγίσουμε τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρεθούμε κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Μία μεγάλη πτώση, στους 5 με 7 βαθμούς κάτω.

Είναι μία απότομη πτώση, μεταβολή του καιρού και θα έχουμε και δυνατές καταιγίδες προς τη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο κοντά στο απόγευμα της Κυριακής.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο βόρειο Αιγαίο ενώ οι υπόλοιπες περιοχές δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Η ψυχρή αέρια μάζα σε συνδυασμό με τις θερμές αέριες μάζες θα δημιουργήσουν σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα μας, 6, 7 ακόμα και 8 μποφόρ τοπικά.

Πρέπει να είμαστε σε μία εγρήγορση όσον αφορά τις πυρκαγιές σε περιοχές που δεν φαίνεται να βρέχει, στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη.

Τα δυτικά τμήματα, μέσα στο Ιόνιο ακόμα και η δυτική Ελλάδα με πολύ δυνατούς βορειοδυτικούς ανέμους καθώς θα περάσει αυτό το ψυχρό μέτωπο.

Μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι θα κυριαρχεί το καλοκαίρι, προσοχή προς τη βόρεια Ελλάδα καθώς θα ξεσπάσουν μπουρίνια και ακολουθούν βοριάδες που θα ρίξουν τη θερμοκρασία αλλά θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy