Μπέτυ Αρβανίτη: Αυτός είναι ο διάσημος γιος της αγαπημένης ηθοποιού

από natasa

Η Μπέτυ Αρβανίτη υπήρξε μία από τις πιο ξακουστές πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου.

Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε ταινίες – παραγωγές της Φίνος Φιλμς τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

«Ήθελα να εκτεθώ. Αλλιώς δεν γίνεται. Εκ τους ασφαλούς δεν μπορεί να γίνει Τέχνη. Ούτε ζωή γίνεται. Αλλά τι να φοβηθώ; Το επιθυμούσα διακαώς. Όταν αποφασίζεις να γίνεις ηθοποιός, και γενικότερα όταν θες να ασχοληθείς με κάτι καλλιτεχνικό, είναι προϋπόθεση να θες να εκτεθείς. Αλλιώς γιατί το κάνεις; Να το κάνεις επί του ασφαλούς δεν σημαίνει ότι κάνεις Τέχνη. Η Τέχνη βασίζεται στο ρίσκο και στην πρόκληση. Έτσι προχωράει», έχει πει για την πορεία της.

Η Μπέτυ Αρβανίτη έχει κάνει δυο γάμους. Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Φαίδωνα Γεωργίτση με τον οποίο αποτέλεσαν και καλλιτεχνικό ζευγάρι στην ταινία “Νύχτα γάμου” ενώ με τον με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη απέκτησαν και τον γιο τους, τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό, Εύα Σιμάτου.

Ο Αλέξης Σταμάτης είναι συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος ενώ έχει αντιπροσωπεύσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια.

«Ασφαλώς και έχω κάνει λάθη με το παιδί μου, δεν είμαι Θεός. Έκανα το παιδί μου σε μικρή ηλικία και είναι φυσικό να κάνω λάθη. Δεν είχα την αίσθηση του τι σημαίνει μητέρα. Ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί με τον γιο μου. Αυτό έχει και καλά και κακά. Και χάνεις και κερδίζεις. Και τώρα απολαμβάνω το κέρδος αυτής της ιστορίας που είναι η ουσιαστική επαφή, η τόσο δυνατή σχέση, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τώρα έχω γίνει και γιαγιά και είμαι τρελαμένη κανονικά. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, δεν θα το μάθω ποτέ. Εγώ έχω μια φοβερή περιέργεια για τα πράγματα και με στενοχωρεί που δεν θα το μάθω. Θα ήθελα να υπάρχει ένας τρόπος για να το μάθω», έχει πει η ηθοποιός για τον γιο της και το εγγόνι της.

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy